18.11.2008: Perëndimi i superfuqis SHBA...lëxe më shumë...Gjermanisht.....Englisht>

 

Perkthyer nga fjalimi i Prof. Dr. Yavuz Özoguz me 07. November 2008

Luftshtyrësi i rri i Obama dhe Shpetimshpresa

Ma te vonë pas emertimit te shefit te shtabit te rri ne Shtepine e Bardh permes  Obames, duhet jane çel syt vet mate naivet shpresuesve. Shefi i Shtabit te rri eshte nenqytetare i Israelit Rahm Emanuel dhe i vetshprehur perkrahes i hyrjes kunderligjore dhe Okupimit te Amerikes ne Irak.

Baba i Emanuelit eshte Benjamin M. Emanuel  i lindur ne Jerusalem dhe ishte antar i grupt terrorist Irgun,  cila ne Luften e dyt boterore ne emrin e zionismit kryeshin akte terrorit mbi ushtrin e Britanis te madhe. Rahm Emanueli vet ishte pjesmars ne ashtuquajtur luften e dyt te Golfit sie vullnetar ne basen e ushtris te Israelit si mehanicar.

Aj pas kesaj e ka perkrah zgjedhjen e Clintonit dhe mujti te mledhe ne at koh summen e madhe prej 72 Million Dollar. Peratsy Clintoni  at e emertoj si konsulent. Nofka e ti ishte ne timin e Clintonit “Rahm-Bo”. Perbuz aktivitetit ti Politik ishte edhe Investmentbanker dhe kandidonte me sukses per shtepin e Repräsentantve. Edhe ishte ne mbikqyrjen te Firmes sot bankrote Freddie Mac, ku aj ekishte nji fites e konsiderueshem. Gjithsej ne at koh prej 3 viteve aj i ka fitue18 Million Dollar.

Gruaja e Emanuelit, Amy Rule konvertoj shkurt para martese ne Jahudilek orthodox. Sebasku jan antar se bashkimit  orthodox Anshe Sholom B'nai Israel. Emanueli eshte shok i ngusht i David Axelrod-it, Shefstrategi per zgjedhje te Obames. Axelrod ishte ne nji menyr deshmitar i marteses  se Emanuelit. Emanueli eshte lodhshem mi permend – shok i shumviteve  te Obames.

Bazoshem pamjes ti aktuale, aj e ka perkrah luften joligjore dhe okupimit te Irakut, por te mendimit eshte se mundet dhe duhet mamir mu shit kja. Emanueli eshte dhe perkrahes i madh i AIPAC dhe i mbeshtet shum Lobin e madh Zinonist ne Shtetet e bashkuara te amerikes. Aj ishte cili e foli hyrjen e Obames para AIPAC-ut. Emanueli shum here te zgedhurit  te Palestinensve per kundershtimin e tyre kunder Israelit i ka gjyku.  Ke mbydhja e Gazes te Palestines dhe inskluziv prishjen e Infrastruktures, aj çdo here e ka mbrojte posicionin e Israelit dhe seshte e njohtur se aj denjiher e ka kritiku Politiken e Okupimit.

Ket njeri  Obama pas nji dite e thiri per Shefin e Shtabit e ti dhe ky pas nji mendimit te shkurt i inxhizuar per mediat ket e pranoj. Dhe ne te njajten dit SHBA-ja ka vu sanksione te reja  kunder Iranit, mesiguri jo kunder pelqimit te sundimtarit te ardshem. Si pas kesaj nuk guzojn Bankat amerikane me kry transaktione parash ma. Kja edhe vlejn edhe  nese transaktionet ndodhin neper banka jo Iranjane apo nji Bank amerikane jasht amerikes nese kate mbarojn ne fund ne Banka Iranjane.

Si hap i ardhshem kosideroj Regjimi i Bushit nji blokad te detit dhe bombardim te pandalueshem. Aty haptas diskutohet me qindra mijash te vdekur ne Iran. Eshte e parashikushem se nen Obamen keta hapa do te shpejtohen,
Ata cilet shum u shenuen per hekjen  grandioze te Bushit, kann mu çudit nji dite si shum kalej shpresat e mira tyre prapseprap me metoda te lehta triksohen. Nji system krimore nuk ndryshon se e ndrojn marioneten. Nji System krimore ndrohet vet nese krimoret nji dite akuzohen dhe gjykohen dhe ajo si nji frikesim per krimtart potencial te ardhshem.

Teoretish kishte me ken e mundshme se Georg Bushi pas dorhekjes ti ne SHBA apo edhe ne nji shtet tjeter te akuzohet per krimet e tija. Por seshte e parashikueshme se mundet te gjehet nji Gjykates trim ne SHBA apo ne vende tjera te Botes, dhe nese do te kishte nji duhet te pranohet se rjethet sunduse do te gjejn nji rrug te largojn ket nga rruga e ti e drejt.

Kur ska me pas paqe ne Bote pa nji minimum drejtesi, dhe jo me nji „mesih“ Obama te kapitalismit. Mesihi (Mehdi a.f) ne cilin presin Jehudit, Krishtert dhe Musliman te vertet, ska mi sherby mesiguri Kapitalismit, ishala vjen me shpejt
Por
edhe vet shpresa e njerzimit ka mu djeg ne hist turre drush (ku digjen heretiket) te kapitalismit  e nji politike vrasjes dhe shtypjes ku ne emrin e liris te fjales, kampanje desinformimit do te startojn.
Ne gazeten e njohur te ekonomis Forbes dulj me 29 Oktober 2008 nji reportazh i SHBA-Iranjanit Amir Tahiri-t nen titulen „Obama dhe Ahmedinexhad“. Aty tregohet per nji te ashtuquajtur parashikim (falli) te Librit „Bihar-ul Anwar“ i Allama Madshlisit, se nji njeri i madh i zeshket…. Pak para dites se gjykimit ne perendim do te vij ne fuqi, dhe Ushtrin matemadhen  te asaj kohe ka mi udheheq.
Ky udheheqs i ushtris ka me ken i rrugpergaditsi i ardhjes se shpetimtarit Imam Mehdiut a.f.  Amir Tahiri thiret ne rjethet theologe te Iranit po cilet aj si çdo her nuk i emerton. Ne fund Amir Taheri eshte i njohtur per Desinformimet e tija. Ne Ver te vitit 2006 Taheri tregoj per te ashtuquajtur ligj te rezhimit Iranjan, si pas te cilit Jahudit duhet te mabjn nji shenjnjoftimi te verdhe ne vedi. Pas nji kohes te shkurt dhe te ashper te Propagandes kunder Iranit ne mediat et perendimit ajo u tregu si rren. Aksuh per at perhapjen e  rrenes ne at koh su gjykoj!

Per fat te keq shum media Boterore ne at koh ket lajm e kann publiku pa asnjifar kritike.

Nji problem i tregimeve ne meldhjen e Bihar-ul Anwar eshte se ato mashum se 100 000 dorezime shum  gjinden te gabushem. Mledhsi Allama Madshlisi kurre ska than se krejt dorezime te meldhur jan autentik. Aj vet ka deshte mi dhan dijetarve nji vegel ne dorre, ku gjinden krejt gojedhenat, te cilat keta vet ti hulumtojn cilat ng ata jan autentik e cilat jo.

Por edhe nese ata tregime te cilat bonvaki gjinden ne ket mledhje jan autentik, Obama sisht fart i rritur (madh).
Por edhe mundet me kjen, se pas kohes te shkurt te sherbimit zyrtar te Obames ter Bota ka mi kerku(thire) Shpetimtarin.

Ather eshte shpresa se krejt ata parashikime(fallli) per ndodhjet para ardhjes Ti, 2/3 te njerzimit kann mu shuar, ska me u pershtat ky pershkrim.

Zgjedhja e Obames i ka jap systemit kapitalist te shtypjes disa dit apo disa jave. Njerz te arsyeshem e shfrytezojn ket kohe per  sqarimin e shoqeris per karakterin e systemit te padrejt, dhe se ne sjemi te detyruar te perkrahim dhe te mbajm çdo krim te SHBA-s dhe Izraelit.

 

 

 

 

www.loosechange911.com

ENDGAME- ALEX JONES - Blueprint for Global Enslavement

http://infowars.net/articles/october2007/241007Endgame.htm Please support Alex Jones by subscribing to prisonplanet.tv and/or purchasing a DVD copy of ENDGAME. A high-definition version of this film is available for download at prisonplanet.tv along many other Alex Jones documentaries. This film has been made available for free distribution

 

 


Tekstet e prezentuara domosdoshmërisht nuk përfaqësojnë politikën e redaksisë të www.ulqini.de  nuk jep përgjigje për faqe externe
Inhaltlich Verantwortlicher gemäß § 6 MDStV: Shaban Burri
Haftungshinweis: Trotz sorgfältiger inhaltlicher Kontrolle übernehmen wir keine Haftung für die Inhalte externer Links. Für den Inhalt der verlinkten Seiten sind ausschließlich deren Betreiber verantwortlich.Der Inhalt muss nicht mit den Vorstellungen von uns übereinstimmen.